Geschiedenis

In 1994 kochten we de gevelboerderij aan de Holstraat 19 te Buggenum.
Christien wilde graag de ruimte hebben om iets te kunnen opzetten in haar vakrichting: Bloemsierkunst.

Tevens wilde ze graag een eigen ruime tuin ontwikkelen en hierin op termijn activiteiten gaan ontwikkelen, die te combineren zouden zijn met haar vak als bloemiste.
Jan wilde graag een ruime tuin, waarin gelegenheid was om zijn hobby’s, het kweken van groenten en (klein)fruit, te kunnen uitoefenen en uitbreiden.

Graag wilden we deze activiteiten in en rondom de eigen woning organiseren, omdat op ons vorige woonadres hiervoor te weinig ruimte was en we telkens van huis moesten om onze activiteiten te kunnen uitvoeren, dit was erg lastig.

Onze huidige locatie in Buggenum, met een oppervlakte van 2500 m2 aan “eigen grond” en het jaarlijks huren van nog eens 2500 m2 van een aanpalend perceel levert in totaal een halve hectare op en is ideaal om dit alles te realiseren.

In 1995 hebben we een Decoratie/Winkel/Workshoplokaal (35 m2) met overdekt terras (50 m2) gebouwd aan de achterkant van de boerderij.

Hierna zijn we vanaf 1997 begonnen met het inrichten van een romantische boerentuin, die vanaf 2004 nagenoeg compleet is.

Op het aanpalende perceel grond, dat we elk jaar van de Gemeente huren, kweken we sinds 1996 bijzondere (ook oudere en (deels) Vergeten) Groentesoorten, alsmede Tomaten, Kalebassen, Pompoenen en Sierfruit (meer dan 250 soorten Pompoenen).

Verder kweken we hier een veelheid aan bessensoorten (kleinfruit)

Onze huidige tuin was toentertijd omgeploegd weiland en om het onkruid voorlopig niet teveel kans te geven werden er pompoenen op geplant, die het land snel zouden bedekken met hun grote bladeren. Hierdoor is later het kweken van deze pompoenen een “uit de hand gelopen hobby geworden”. Momenteel is de Siertuin zo ingericht, zoals we het zelf vanaf het begin voor ogen hadden.

Maar zoals elke tuin is deze nooit af en vinden er voortdurend veranderingen en verbeteringen plaats.

Vorig Zomerseizoen hebben wij de kleinfruit- en groententuin volledig aangepast door er, in plaats van de door de schimmel en buxusmot aangetaste Buxusvakken, nieuwe kweekvakken van planken van robuust Douglashout te realiseren. Dit is een prachtig geheel geworden. (Zie foto’s sfeerimpressie)

Comments are closed.